2013. január 15. 14:38 - binaryverzum.blog

Megszűnt a Hálozat Televízió

A hálózat televízió 11 éves pályafutása után véglegesen megszűnt.A Hálózat 2002-ben alakult, számos helyi adók összefogásából azzal a céllal, hogy a helyi televíziók műsorait riportjait egy országszintű csatornába beépítve illetve mint országos csatorna szórakoztató műsorokat sugározzon.A csatornát kábelen/műholdon és a (partner) helyi csatornákon továbbították.

A csatornára általában 9:00-12:00, 17:00-17:30,17:30-18:00 illetve 20:30-23:00/24:00 között kapcsoltak át a (partner) helyi adók.Bizonyos helyi adó csekély mértékben, némelyik majdnem 8 órán keresztül sugározta a hálózat adását.A helyi adók a megszűnést követően vagy saját műsorokkal pótolják vagy képújságra kapcsolnak.Az adó utolsó hónapokban FTA (free-to-air) is fogható volt.A hálozaton eleinte számos (ismert) műsort a "Forró szél",Maksavízió,hétvégén rajzfilmet is sugárzott,majd a később telefonos játékok,telejósdák,mulatós műsorok is bekerültek.

A megszűnés indoka....

A csatorna már anyagi gondokkal küszködött, számos műsort megszüntetett és egy másik csatorna műsorait vette át,a szeptemberben tartott gyűlésen a csatorna felszámolása mellett döntöttek.A felszámolás végrehajtása során a felszámolással kapcsolatos hír miatt számos szolgáltató már kivette a kínálatból,végül a csatorna műholdas továbbítására felgyűlt tartozása miatt a műholdat üzemeltető Spacecom 2013.január 10-én 23:00-kor lekapcsoltatta.A csatorna az Amos 3 műholdon volt elérhető(a transzponder jelenleg üres).

Videó is készült az eseményről...külön köszönet a feltöltőnek

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása